Verslag RTL Z Beursspel 2019

Home » Nieuws » Activiteiten » Verslag RTL Z Beursspel 2019

Het RTL Z Beursspel is op 4 november van start gegaan. Dit was een spel brekende en zeer spannende studentencompetitie waarbij het handelen in onder andere aandelen centraal staat.

Aandelen, indices en grondstoffen. Dit zijn allemaal producten die je kan kopen wanneer je wilt beleggen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Tijdens het RTL Z Beursspel voor studenten zijn er wekelijks studenten bijeengekomen, om te ervaren hoe het is om te handelen. Hierbij werd er gebruik gemaakt van een online platform, waarbij er op elk moment te zien was hoeveel het product waard is op de markt. Er werd gebruik gemaakt van echte koersen! De bijeenkomsten werd begeleid door een student, waarbij kennis werd gedeeld over hoe de beurs nou werkt. Waar let je op? En wat betekenen al die producten nou? Ook werd er opgedane ervaringen uitgewisseld.

Al met al was dit een zeer leerzame en leuke manier om kennis en ervaring op te doen als het gaat om beleggen. Het beursspel is afgelopen op 13 december. Maar wees niet getreurd, het spel komt terug!