Verslag NBA Accountantsdag 2019

Home » Nieuws » Artikelen » Verslag NBA Accountantsdag 2019

image2

Woensdag 20 november was de NBA Accountantsdag 2019 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Het onderwerp dit jaar was ‘Eyeopeners’, of terwijl ‘Klaar voor het onverwachte’.

Tegenwoordig hebben accountants tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden steeds meer te maken met risico’s, privacy-wetgeving, overnames en presteren onder hoge werkdruk. Tijdens de NBA Accountantsdag zijn deze onderwerpen aan het licht gekomen en hebben veel inspirerende sprekers hun verhaal gedaan. Zo was onder andere Alexander Klöpping aanwezig, een onderzoeksjournalist en auteur van het boek ‘Vriendjespolitiek’. Hij liet zien dat veel berichten die in de wereld komen vervalst kunnen worden. Moniek Hutten, criminoloog en jurist bij de FIOD, legde uit wat er gebeurt in situaties van corruptie. En natuurlijk was Marco van der Vegte, registeraccountant en voorzitter van het NBA, aanwezig om alle gasten te bedanken voor hun komst.

Kortom leer je ontzettend veel tijdens de NBA Accountantsdag en blijf je actueel met de veranderingen die plaatsvinden. Daarnaast is het handig om je meningen en gedachtes met andere collega’s binnen de sector uit te wisselen.

Benieuwd naar hoe de Accountantsdag eruit ziet? Bekijk dan de volgende video: https://youtu.be/Uh6jGOW8dS0